Amsteldijk 802 te 1078 RW Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 750.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
100
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1

Object

  • Bouwjaar: 1941

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Externe berging
  • Houtkachel
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Vrij wonen met uitzicht op het water en toch midden in het bruisende Amsterdam? Het kan! Op een schitterende plek in de Amstel, aan de rand van de gewilde Rivierenbuurt, ligt deze voormalige dekschuit. Niet alleen op loopafstand van het Amstelstation en tram- en bushaltes, maar ook van winkelstraten  en het centrum. En met de auto ben je binnen enkele minuten op de A10.

Niet alleen de ligging is uniek: vanaf het grote terras op het water kun je enerzijds tot aan het centrum de Amstel afkijken, met de prachtige bomenrij aan de Weesperzijde, en heb je anderzijds uitzicht op ‘klein Manhattan’!

Door de relatief gesloten walkant biedt het woonschip veel privacy, maar voel je je ook zo vrij als een vogeltje in de lucht.

Op de steiger aan de walkant bevindt zich een berging/schuur.

Dit woonschip begon onder de naam ‘Meisje Loos’ en ademt nog steeds de vrijheid van weleer. Door  de ruimtelijke indeling lijkt het interieur nog groter. Langs alle kanten valt het licht door grote, kamerhoge ramen en daklichten naar binnen. De Franklin-allesbrander is zeker een blikvanger. De ruimte is flexibel in te delen voor verschillende gebruiksmomenten.

De open eetkeuken is praktisch ingedeeld en voorzien van veel inbouwapparatuur. Vanaf de eettafel kijk je uit over het water en loop je makkelijk het loungeterras op (met vergunning, 41 m2).  Ook vanuit de zitruimte is er een weids uitzicht over het water en ben je in een paar stappen buiten.

De badkamer is modern ingericht, met douche, toilet, vaste wastafel, designradiator en een aansluiting voor de wasmachine. In het verlengde van de grote slaapkamer is met een slimme inzet van kasten een studeerkamer gerealiseerd.

Wilt u toch meer ruimte? Er is in elk geval een vervangingsmogelijkheid voor een woonark van 20 x 7 x 2,50 meter, ca. 140 m2 woonoppervlak, en wellicht (!) zelfs te verdubbelen tot 280 m2.

Deze plek ligt zo gunstig dat je eenvoudig met een bootje zowel het buitengebied als de grachten kunt verkennen. Stadsmens of buitenmens: beiden kunnen hier hun hart ophalen. Wacht daarom niet te lang met het maken van een bezichtigingsafspraak.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.