Woonark aan de Spiegelplas in Nederhorst den Berg Nederhorst den Berg, Noord-Holland

€ 280.000 k.k.
Type: Woonark met ligplaats
Oppervlak (M 2)
56
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1
Parkeerplaatsen
2

Object

  • Grondoppervlak (m2): 400

Eigenschappen

  • Casco: Beton
  • Externe berging
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras
  • Tuin
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Wonen aan het eind van een schiereiland in een van de rustigste watersportgebieden in de Randstad. Het kan in Nederhorst den Berg, gemeente Wijdemeren. Hier ligt – centraal tussen Hilversum en Amsterdam – de relatief onbekende Spiegelplas. Aan de oevers van dit prachtige natuurgebied kan uw (nieuwe) woonark liggen.

Op sommige plaatsen is de plas 45 meter diep en – dankzij het heldere water – een gewilde stek om te duiken en andere zwem- en watersporten te beoefenen. Rond dit gebied van Natuurmomenten liggen bovendien veel (nauwelijks ontdekte) wandel-, fiets- en ruiterpaden.

Deze bijzondere locatie is over land te bereiken en heeft dan ook 2 parkeerplaatsen voor de deur. Met een sloep ben je in 10 minuten op de Vecht, via de Zanderijsluis. Vandaaruit liggen alle vaarwegen voor je open. Passanten hoeven zelfs de Vecht niet af: Dijkje (= Dammerweg) oversteken en je staat voor de deur.

Vanaf het terras van de huidige woonark is het uitzicht al uniek te noemen. Toch gaan we ervanuit dat hier een nieuwe ark afgemeerd zal worden, omdat voor de meeste nieuwe bewoners 56 m2 woonruimte niet voldoende zal zijn. Op deze plek mag een nieuwe watervilla gelegd worden, met de volgende maximale afmetingen (lengte x breedte x hoogte vanaf waterlijn): 17x 5×4 meter óf 20×4,5×4,5 meter. De keuze is dus tussen breder of langer.

Het grondoppervlak bestaat niet alleen uit de tuin, maar deels ook uit water en wordt uitgegeven in erfpacht à € 4.000 per jaar.

Voor liefhebbers van privacy is dit een niet te missen kans. Biedingen vanaf € 280.000 zijn welkom.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.