De Laars 7 te 2064 JZ Spaarndam Spaarndam, Noord-Holland

€ 500.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
73
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

 • Grondoppervlak (m2): 360
 • Bouwjaar: 1886

Eigenschappen

 • Casco: Staal
 • CVO/CBB
 • Externe berging
 • Opbouw: Staal
 • Tuin
 • Vrij uitzicht

Beschrijving

Fraai varend woonschip op een waanzinnig mooie locatie!

Waterwoningen liggen wel vaker op bijzondere plekken, maar de ligplaats van woonschip Bruxelles No.16 lijkt alles te overtreffen! De Laars ten zuiden van Spaarndam is een klein maar waardevol natuurgebied dat maar weinig mensen kennen. Het gebied wordt gekoesterd door de waterbewoners die er met hun schepen langs liggen. Je vindt er wilgenschietbos, open ruigtekruidenvelden, compact struweel en een prachtige rietoever. Het is een broedplaats voor zeldzame vogels zoals de snor en de roerdomp. Als een schiereiland steekt dit minireservaat uit in het water van plas De Mooie Nel en langs de uiterste punt daarvan ligt dit ranke woonschip afgemeerd.

De Bruxelles No.16 dateert uit 1886 en ligt er dankzij goed onderhoud mooi bij. Het schip is voorzien van een Volvo Penta motor en beschikt over het CVO/CBB-certificaat. Voor je woongenot aan boord is 73m2 beschikbaar en in de bosrijke tuin staat een houten berging van 21m2 voor het opbergen van al je spullen.

Direct achter de entree op het achterdek ligt de praktische woonkeuken met inbouwapparatuur en een eethoek. Langs een trapje daal je af naar de oergezellige woonkamer met veel warme houttinten en authentieke patrijspoorten voor een puur nautische sfeer. Net als overal op het schip zorgen grote daklichten voor een mooie lichtinval. Aangrenzend aan de woonkamer is er een werkhoek met vast bureaublad.
De badkamer is voorzien van een douche/ligbadcombinatie, een wastafelmeubel en het toilet. Voor de wasmachine en droger is er een aparte ruimte, waar ook de op diesel gestookte cv-installatie hangt. Aan een halletje met vaste kastruimte liggen de twee slaapvertrekken: een slaapkamer met vaste kast en een romantische tweepersoons slaapkooi in de boeg van het schip.

De heerlijke natuurtuin biedt volop privacy, want hier, aan het uiteinde van De Laars, komen geen voorbijgangers. Je waant je Robinson Crusoe op zijn eiland. Toch is de bewoonde wereld vlakbij. Voor de dagelijkse boodschappen kun je prima terecht in Spaarndam of pak de fiets of de auto naar Haarlem of Velserbroek. De Mooie Nel is een geliefde recreatieplas. Hiervandaan vaar je over het Spaarne naar de Haarlemse binnenstad of via de Ringvaart naar Amsterdam. Maar je kunt ook via de sluis in Spaarndam naar het Noordzeekanaal en verder.

Een prachtschip op een prachtlocatie. Laat deze buitenkans niet aan je voorbijgaan!

 

Bijzonderheden:

 • Vrij uitzicht
 • Veel rust en privacy
 • In natuurgebied
 • Aan open vaarwater
 • Afmeren pleziervaartuig van 5x2m.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.