Woonschip zonder ligplaats: De Zonnewende

€ 49.500
Type: Woonschip zonder ligplaats
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras

Beschrijving

Het stalen woonschip ‘De Zonnewende’ is gebouwd in 1890. Met haar 31,50 meter lengte en 4,30 meter breedte biedt ze de bewoners circa 100 m2 woonruimte.

Het schip is zeer goed onderhouden en modern ingericht. In najaar 2008 heeft De Zonnewende nog een bezoek aan de werf gebracht. Ook de houten opbouw (Amerikaans ceder), kozijnen en dak zijn in die periode vernieuwd.

Opvallend aan de opbouw zijn de grote terrassen en het originele roefje in het achterschip, wat als terras en opbergruimte dient. Het is goed toegankelijk via een luik.

De totale inrichting is verrassend licht en modern. In de ruime entree liggen plavuizen, in de rest van het schip liggen houten – deels nieuwe – vloeren. Een gang verbindt de entree met de slaapkamers, separaat toilet en badkamer.

De ruime woonkamer heeft openslaande deuren naar het voordek. De open keuken heeft een ingenieuze opzet: het kookeiland heeft een dubbelfunctie, met rvs-inbouwapparatuur aan de ene kant en gezellige eetbar aan de andere. De schuifdeur voorkomt verlies van bewegingsruimte.

Aan het eind van de gang ligt een ruim slaap-/werkvertrek, met een geweldig uitzicht. De kleurrijke badkamer is modern verbouwd en beschikt over een wastafel, vrijhangend toilet, inloopdouche en ligbad.

Ook de 2e slaapkamer is ruim bemeten. Langs de gang liggen nog een apart toilet met fonteintje en een opslagruimte.

De ark is voorzien van een moderne, efficiënte cv-ketel. Het schip is voorzien van veel ramen, uitgevoerd in (grotendeels) dubbel glas.

Het schip is te bezichtigen aan het Jaagpad in Nieuwersluis. De ligplaats is niet te koop.

 

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.