Friese Varkenmarkt 15 te 2011 JA Haarlem Haarlem,Noord-Holland

€ 550.000 k.k.
Type:Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
98
Kamers
4
Badkamers
1
Slaapkamers
3

Object

  • Bouwjaar: 1928

Eigenschappen

  • Airconditioning
  • Casco: Staal
  • Dakterras
  • Houtkachel
  • Opbouw: Staal
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Waar je ook kijkt, het uitzicht vanaf IJveer IV is als een ansichtkaart van Haarlem. Molen de Adriaan, de Oude Bavo, de voormalige Drostefabriek… vele historische highlights van de stad zijn prominent in beeld. Maar niet alleen zijn fantastische ligplaats, ook het schip zélf ademt geschiedenis. In de eerste helft van de vorige eeuw deed deze charmante salonboot dienst als veerpont in de hoofdstad. Duizenden Amsterdammers moet het veer in zijn hoogtijdagen veilig over het IJ hebben gezet. Sommige van de karakteristieke IJveren uit die tijd zijn nog altijd bewaard gebleven. Ze fungeren nu als partyschip of als rondvaartboot. Dit fraaie exemplaar uit 1928 ligt thans afgemeerd langs de Spaarnekade en werd in 2017 verbouwd tot een magnifiek woonschip.

De inrichting van het schip getuigt van goede smaak en historisch besef. Nautische elementen, zoals het stuurwiel, de patrijspoorten en veel gelakt hardhout, zorgen voor de romantische sfeer die hoort bij een schip, terwijl heldere, warme kleuren je vrolijk stemmen. Op het bovendek stap je aan boord in de gezellige woonkamer met houtkachel en decoratieve cv-radiatoren. Dankzij de ramen rondom kun je hier genieten van het panoramische uitzicht. Airco en screens  brengen in de zomermaanden verkoeling. Hiervandaan kun je naar het grote zonnedek dat deels overdekt is.

Een trap naar beneden brengt je in de sfeervolle woonkeuken met een granito aanrecht en apparatuur, waaronder een groot fornuis met oven. Ook hier zijn aan beide kanten bijzonder veel ramen. Verder vind je op dit dek nog drie slaapkamers met veel kastruimte, een separaat toilet en de badkamer met douche, tweede toilet, een vaste wastafel en de aansluitingen voor wasmachine en droger. Ook is er een berging met daklicht.

Wie zich te avontuurlijk voelt voor een gewoon rijtjeshuis in een buitenwijk kan zijn hart ophalen op het IJveer IV. Dagelijks ontwaken aan boord van het karaktervolle schip op deze toplocatie en beseffen hoe bijzonder je wel niet woont. Als dát je wat lijkt, is een afspraak voor een bezichtiging snel gemaakt!

Bijzonderheden:

  • Woonoppervlak 98m2
  • Groot overdekt terras
  • In hartje Haarlem

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995