Frisse ark aan de Loosdrechtse 1e plas Loosdrecht, Noord-Holland

€ 200.000 k.k.
Type: Woonark met ligplaats
Oppervlak (M 2)
50
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1

Object

  • Bouwjaar: 1965

Eigenschappen

  • Casco: Beton
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Een plek aan de Loosdrechtse Plassen en dan nog wel aan het uiteinde van de pier. Wonderen bestaan nog. Deze charmante ark ligt aan een van de mooiste plekjes in jachthaven Wolfrat/Unitex aan de Oud-Loosdrechtsedijk. Uitzicht over de aan- en aftuigsteiger bij de buren; er valt dus altijd wat te beleven vanaf je eigen terras aan de Eerste Plas. In de zomer is het een levendig watersportcentrum, met een echte winter lig je hier in het hart van het schaatsvertier.

Deze ark ligt aan de rand van ‘de Ster van Loosdrecht’, het beschermde veengebied, dat zich uitstrekt vanaf de Utrechtse Heuvelrug tot ver naar het westen. Met een sloep of roeiboot – of zelfs een SUP – is het heerlijk om erop uit te trekken door dit groene, waterrijke gebied en ook de rivier De Vecht is makkelijk te bereiken. De liefhebbers van zwemmen en zeilen kiezen uiteraard voor het open water.

De ark is goed onderhouden en meet zo’n 12.50 x 4.20 meter. Via het royale loungeterras stap je door de openslaande deuren de woonkamer binnen. Een gezellige (ontbijt)bar markeert de u-vormige open keuken. Vanaf deze kombuis heb je zicht op je gasten en over het water. Er is voldoende opbergruimte achter de witte kastjes en in de grote koelkast. Koken doe je hier op gas.

De slaapkamer ligt aan de noordkant van de ark, met directe toegang tot compacte badkamer: bad met douche en wastafel. Er is een afgesloten plek voor de wasmachine en de ark beschikt over een separaat toilet met ruime fontein. Hier staat ook de verwarmingsketel.

Loosdrecht is goed bereikbaar vanuit Amsterdam en Utrecht. Hilversum is het lokale centrum ‘om de hoek’ in de stillere maanden. Hou je van fietsen, wandelen of watersporten, dan is dit een heerlijke stek.

Dit is een woonark voor permanente bewoning.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.