Watervilla op steigereiland op Amsterdam IJburg Amsterdam, Noord-Holland

€ 425.000 k.k.
Type: Watervilla met ligplaats
Oppervlak (M 2)
109
Kamers
4
Badkamers
1
Slaapkamers
2
Parkeerplaatsen
1

Object

  • Bouwjaar: 2010

Eigenschappen

  • Casco: Beton
  • Dakterras
  • Garage
  • Luchtverversing
  • Opbouw: Houtskelet
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Op het steigereiland van IJburg is bijna alles mogelijk. Dat blijkt wel uit dit type watervilla: 2-onder-1 kap. Bijna 110 m2woongenot over drie woonlagen en dit afgetopt met een ruim dakterras. Uitzicht over de skyline van Amsterdam en – voor de kenners – het pittoreske Durgerdam. Op deze locatie parkeer je je auto op je eigen parkeerplaats in het Kadegebouw en leg je je zeilboot of sloep aan je eigen steiger. Hier kun je je eigen mobiliteit kiezen: op 1 minuut van de ring A10 van Amsterdam, openbaar vervoer (tram 26) voor de deur en per fiets sta je in een kwartiertje op de Dappermarkt. Voor de voorzieningen hoef je overigens het eiland niet af, want inmiddels vind je op IJburg alles wat er nodig is of wat je zou kunnen wensen. Van gezellige lunch- en espressobars, diverse supermarkten, veel verswinkels en dankzij actieve buurtbewoners is er altijd wel wat te doen op het gebied van kunst en cultuur.

’s Zomers neem je natuurlijk een frisse duik vanaf je eigen omloop of terras, maar je kunt je ook uitleven in veel sporten en bij verschillende sportscholen. Rond de jachthaven(s) is altijd wel een cafeetje naar jouw hart te vinden en de natuur en stranden liggen hier aan je voeten. De eilandengroep IJburg lijkt gemaakt voor kinderen, met een ruim aanbod aan opvang en onderwijs, van basisscholen tot het IJburg college met vwo, havo en vmbo. Hier wonen is iedere dag het vakantiegevoel ervaren. Dat is wat wonen op het water met je doet.

De indeling is best bijzonder en kan bovendien eenvoudig worden aangepast. De ‘begane grond’ bevindt zich feitelijk in het midden. Hier ligt de luxe keuken, met een eigentijdse uitrusting, zoals composiet werkblad, 5-pits kookplaat met wokbrander, een rvs-afzuigkap, alsmede een ingebouwd koffiezetapparaat, combimagnetron/hete luchtoven, Amerikaanse koelkast en vaatwasser. In de apothekerskast en de zelfsluitende lades (met LED-verlichting) kun je heel veel opbergen. Op deze verdieping zijn ook een gezellig zitje en gastentoilet te vinden. Op de eerste verdieping ligt de zonnige woonkamer, met rechtstreekse toegang naar het terras. Net als op de entreeverdieping strekken de glazen ramen en deuren zich uit van de vloer tot het plafond. Dat levert veel licht en nog meer uitzicht op. Inkijk wordt overigens beperkt dankzij de speciale spiegelfolie, die bovendien helpt om de temperatuur in alle seizoenen goed te reguleren. Wil je het nog hogerop zoeken? Dan is er nog het schitterende zonneterras op het dak. De twee slaapkamers liggen gedeeltelijk onder water (‘sous l’eau).

De sanitaire ruimte is voorzien van comfortabele snufjes in het stoom-/ligbad met ingebouwde douche, wastafel en extra toilet. Op deze benedenverdieping liggen ook de technische ruimte en een trapkast met aansluiting voor de wasmachine en -droger. De indeling van deze watervilla is makkelijk uit te breiden met extra slaap- en werkkamers.

Wonen op het water wordt steeds populairder en wijkt qua comfort niet af van een gewone woning aan de wal. Wil je weten op welke verschillen je moet letten?

• De canon € 2.365,95 per 1/2 jaar is fiscaal aftrekbaar. Volgens de rekentool van de Gemeente Amsterdam bedraagt de afkoopsom van het huidige tijdvak € 105.172.

Neem dan contact op met Hans Willemsen op 06 –  53 66 05 59. Hij neemt graag de tijd om alles te laten zien en toe te lichten.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.