Opvallende watervilla aan het IJsvogelpad langs de Vecht Vreeland, Utrecht

€ 685.000 k.k.
Type: Watervilla met ligplaats
Oppervlak (M 2)
123
Kamers
4
Badkamers
2
Slaapkamers
3
Parkeerplaatsen
2

Object

 • Grondoppervlak (m2): 140
 • Bouwjaar: 2000

Eigenschappen

 • Alarminstallatie
 • Casco: Beton
 • Externe berging
 • Opbouw: Houtskelet
 • Open Haard
 • Stoomcabine
 • Tuin
 • Vloerverwarming
 • Vrij uitzicht

Beschrijving

Deze bijzondere watervilla ligt wat verborgen langs een wandelpad tussen Vreeland en Loenen. De splitlevel ark is in 2000 opgeleverd door ABC en heeft met haar ovalen dak en grote raampartijen een karaktervolle uitstraling. Je ligt hier midden in de natuur, tussen de bomen en de weilanden. Aan de waterkant kun je genieten – onder het overdekte terras – van een wijds uitzicht over de Vecht. In de verte ligt het vriendelijke dorpje Vreeland.

De ark is ontworpen met een scherp oog voor privacy. Strategisch geplaatste wanden en ondoorzichtig glas beperken de Inkijk vanaf de waterzijde. Aan de landzijde zorgt volle begroeiing in de tuin dat de ark en de berging aan het oog worden onttrokken. De entree ligt te lonken achter de brede loopsteiger.

Eenmaal binnen ligt de woonkamer aan de rechterhand, waarbij je blik – afhankelijk van het seizoen – naar de enorme haard wordt getrokken of naar het uitzicht over het water. Vanuit de schuifpui aan de kopse kant stap je direct op het terras. Door het overhangende dak is het zomerseizoen hier extra lang.

Een paar treden hoger ligt het ruime eetgedeelte met daarachter de open keuken. Vanachter het kookeiland kan de kok goed overzien wat zich binnen en buiten afspeelt. De afgeronde hoeken van de rvs keuken verzachten het industriële karakter van de materialen en de laden; het glazen aanrechtblad heeft nog niets aan designkracht ingeboet.

Op deze woonverdieping ligt ook de ouderslaapkamer, met badkamer ensuite. In de hal is een apart toilet met fonteintje te vinden.

De benedenverdieping is bereikbaar via een brede trap. Achter de grote overloop liggen de berging (onder de woonkamer), de technische ruimte en de wasmachine en -droger. Een lichte gang leidt naar de badkamer en de overige 2 slaapkamers.

De naamgever van het IJsvogelpad – het kenmerkende blauwe vogeltje – vliegt hier nog regelmatig voorbij. Niemand staat te kijken van een ooievaar aan de andere kant van het weggetje. Dit alles voelt ver weg van de bewoonde wereld, maar schijn bedriegt. De Loosdrechtse Plassen liggen op steenworp afstand en de N201 (Vinkeveen – Hilversum) zorgt voor een uitstekende verbinding met het Gooi en de Randstad. Op deze locatie staat desondanks ontspanning voorop. Of het nu lekker luieren in de tuin is of eropuit met de fiets, een sloep of te voet. Wat een heerlijke plek.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.