IJsvogelpad 9 te 3632 VH Vreeland Vreeland, Utrecht

€ 485.000 k.k.
Type: Woonark met ligplaats
Oppervlak (M 2)
70
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1

Object

  • Grondoppervlak (m2): 160
  • Bouwjaar: 1907

Eigenschappen

  • Casco: staal in beton gezet
  • Externe berging
  • Opbouw: Houtskelet
  • Open Haard
  • Terras
  • Tuin
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Waar vroeger paarden schepen over de vecht trokken, liggen nu woonarken aan het oude jaagpad tussen Vreeland en Loenen. In deze prachtige omgeving woon je hier op het water tussen het groen en weilanden. Vanaf de karakteristieke woonark kijk je uit over de Vecht en tussen de bomen door naar de Loosdrechtse Plassen.

Over het jaagpad passeert af en toe een wandelaar, maar het terras met vrijstaande houten schuur biedt privacy en uitzicht over de weilanden. De tuin loopt over de hele lengte van de boot en biedt schaduwrijke zitjes aan het bloemrijke pad. Ook aan de boegkant van de boot is ruimte voor een klein terras. In het heldere water van de Vecht wordt ook gezwommen.

De ligplaats is uniek. Want hoewel je je hier ver weg waant van de wereld, is de locatie verrassend goed bereikbaar per auto. Via de N201 (van Hilversum naar Vinkeveen) rij je in 5 minuten de A2 op.

De stalen tjalk is in 1907 van stapel gelopen. De laatste verbouwing vond plaats in de jaren ’70 en  halverwege de jaren tachtig is het schip in beton gezet. De ark is goed onderhouden.

De auto wordt geparkeerd aan de dijk vanwaar een pad van zo’n 100m naar de Ark loopt. Daar leidt een klein bruggetje naar de voordeur, met daarachter de hal. Linksaf kom je in de woonkamer waar de ramen rond lopen – ‘langs de boeg’ – en een eindeloos uitzicht bieden over de Vecht richting Vreeland. In de winter is het lekker loungen rondom de open haard of de Amsterdamse potkachel (niet aangesloten).

Ga je vanaf de entree rechtsaf het lange gangetje in, dan ligt aan de linkerhand respectievelijk de keuken, de badkamer en aan het eind – over de breedte van het schip – de slaapkamer.

De woonkeuken kenmerkt zich door het zwart/wit linoleum en oranje tegeltjes. Hier waan je je terug in de tijd, maar je bent van alle gemakken voorzien en alles functioneert. Vanachter het aanrecht of vanaf de keukentafel geniet je van het prachtige uitzicht. De ruimte is multifunctioneel: naast het eetgedeelte vind je hier ook de voorziening voor de wasmachine en cv-ketel.

In de badkamer met toilet, douche en vaste wastafel, roepen de oud-roze tegels herinneringen op aan vervlogen tijden. De slaapkamer met inbouwkasten is groot en heeft veel kastruimte.

Het bestemmingsplan biedt ruimte voor het afmeren van een woonark met een oppervlak van 18x6x4 meter (lxbxh) en de 10% regel (binnenplanse afwijking) is van toepassing. Daarnaast gelden er overeenkomsten met Waterschap Amstel Gooi en Vecht voor huur van de grond onder het water van de woonark, en met de eigenaar van de oevergrond voor de huur van de tuin.

Wil je nog na-zomeren op en rond het heldere water van de Vecht? Neem dan snel contact op voor een bezichtiging.

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995