Keizersgracht 22-K te 1015 CR Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 485.000 v.o.n.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
70
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1924

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Opbouw: Staal
  • Vloerverwarming
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Woonschip ‘De Bolle’ ligt afgemeerd aan de Keizersgracht 22-K, stijlvol geflankeerd door veel andere historische woonschepen. Hier ontmoeten heden en verleden elkaar, alles op loopafstand: de pakhuizen van de Brouwersgracht, het shoppergebied ‘de 9 Straatjes’, het centrum van Amsterdam met de Dam en het Centraal Station. Aan de westkant ligt het hart van de Jordaan, met de vele terrassen en restaurants.

Er zijn nog veel authentieke elementen van het oorspronkelijke schip uit 1924 bewaard gebleven. Meest in het oog springend is natuurlijk de stuurhut, de belangrijkste entree. Vanaf de bankjes heb je hier een prachtig uitzicht over de volle lengte van het schip en kun je rustig de omgeving op je laten inwerken. Een vaste trap leidt je naar de sfeervolle werk-/slaapkamer. Via de gang kun je naar de rest van het schip doorlopen.

In de hal bevindt zich de moderne badkamer, met douche, vaste wastafel, designradiator en aansluiting wasmachine. Dankzij de vloerverwarming heb je hier geen last van koude voeten. Er is ook nog een separaat toilet ingericht.

De ruime woonkamer is ook via de (2e) ingang in de luikenkap te betreden. Het balkenplafond wordt gevormd door de originele luikenkap. Er zijn veel ramen, waardoor het een lichte ruimte blijft, met de oude houten vloer als blikvanger. De open keuken is van alle gemakken voorzien, zoals o.a. ingebouwde vaatwasser, espressomachine, koelkast, oven en een rvs spoelbak en 4-pits gasfornuis.

Helemaal voorin ligt de tweede slaapkamer met berging.

Met 70 m2 woonoppervlak, veel privacy en grote buitenruimte zal dit schip veel liefhebbers van traditie en eigen karakter aantrekken.

 

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995