Design woonschip aan de Keizersgracht in Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 515.000 v.o.n.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
75
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1

Object

  • Bouwjaar: 1912

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Opbouw: Staal
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Een modern appartement aan de Keizersgracht, maar dan verscholen in een historische tjalk uit 1912. Dát is woonschip Risico. Dit voormalige werkschip heeft nu een plek gevonden op de grachtengordel tussen de Noordermarkt in de Jordaan en de Brouwersgracht. Ooit heeft het wellicht nog gelost en geladen voor een van de grachtenpanden in de omgeving, inmiddels is alleen nog de huls over van het oorspronkelijke schip. Maar binnenin vind je dan ook een design interieur op een oppervlak van 20,50 x 4,00 meter.

Vanaf de open stuurhut heb je een fantastisch uitzicht over het vlakke dek en de (rustige) omgeving. Vanaf de vaste (!) trap kom je uit in de limegroene Amerikaanse keuken. Deze kombuis is voorzien van veel inbouwapparatuur. De vaatwasser heeft een plekje onder de trap gevonden, samen met de wasmachine en -droger.

Hierachter ligt de moderne badkamer uit 2017, met ligbad, vaste wastafel en vloerverwarming. De oorspronkelijke roef is nu een comfortabele slaap-/werkkamer.

De woonkamer baadt in het licht, dankzij de hoge ramen en daklichten. Loop je door naar voren, dan kom je uit in de berging/technische ruimte. Een steile trap leidt naar het voorschip.

De oorspronkelijke ramen zijn grotendeels voorzien van aluminium kozijnen met dubbelglas. Het grote schuifraam aan de zijkant is van kunststof, de overige ramen hebben een houten kozijn, behalve de drie klapramen. Het uitzicht over het water is vanuit alle ramen mooi!

De KSB-rioolpomp is in goede staat (2011), de cv-ketel dateert uit 2015.

Het schip wordt geleverd met garantie voor het onderwaterschip (conform de verzekeringseisen).

Ben je op zoek naar een unieke woonlocatie op een van de mooiste grachten in Amsterdam? Kom dan beslist een bezoek brengen aan dit design woonschip.

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995