Authentiek woonschip in Alkmaar Alkmaar, Noord-Holland

€ 179.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
90
Kamers
4
Badkamers
1
Slaapkamers
3

Object

  • Bouwjaar: 1907

Eigenschappen

  • Allesbrander
  • Casco: Staal
  • Externe berging
  • Opbouw: Staal
  • Tuin
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

De ‘Fiducia’ is een Oostzeetjalk uit 1907 en ligt afgemeerd aan de rand van Alkmaar, in het hart van Noord-Holland.

Het schip ademt nog de sfeer van vroeger tijden. De groene omgeving en de drie overige historische buur-woonschepen dragen bij aan dat gevoel. Zowel boven- als onderdeks zijn nog veel origineel beslag en authentieke elementen te vinden. Het schip beschikt over modern comfort en sanitair en alle nutsvoorzieningen zijn voorhanden. ‘Heb vertrouwen in de toekomst’, dus.

De entree bevindt zich in de woonroef. Via de trap kom je beneden in de warme woonkamer. Deze warmte wordt vooral gevoeld door de fraaie betimmering, maar wordt ook verspreid door de prachtige allesbrander. Door de daklichten valt voldoende zonlicht, zodat het een heerlijk lichte woonruimte is.

De open scheepskeuken is voorzien van moderne inbouwapparatuur.

In de hal bevindt zich een toilet, met fontein. De badkamer is ruim, met douche, vaste wastafel en aansluiting voor de wasmachine en -droger. De drie slaapkamers hebben allen dakramen. Ze zijn vernuftig ingericht met een vast bureaublad en kledingkasten.

De ligging aan de buitenkant van Oudorp, een aan de gemeente Alkmaar grenzend dorp, niet ver van de ringweg die om de hele gemeente loopt maakt dat het vanaf hier niet alleen goed forenzen is, maar tevens een mooie plek om te recreëren. Het Noord-Hollands landschap is uniek in zijn soort en Alkmaar heeft een bruisend stadscentrum, dat vanaf deze woning in slechts 10 fietsminuten te bereiken is. Ook de scholen en supermarkten zijn op slechts enkele fietsminuten verwijderd.

De ‘Fiducia’ wordt verkocht als woonschip, al kunnen echte liefhebbers overwegen om het karakter van dit varende schip instant te houden. De huidige bewoner kan U veel vertellen over de geschiedenis van deze tjalk uit Martenshoek.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.