Charmante woonark op de Vecht in Weesp Weesp, Noord-Holland

€ 525.000 k.k.
Type: Woonark met ligplaats
Oppervlak (M 2)
90
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1
Parkeerplaatsen
2

Object

  • Bouwjaar: 1988

Eigenschappen

  • Alarminstallatie
  • Allesbrander
  • Casco: Beton
  • Externe berging
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras
  • Tuin
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Deze charmante woonark ligt op een verrassende locatie: midden tussen de weilanden en tegenover de levendige jachthavens van Weesp aan de Vecht. Met 3 fietsminuutjes sta je in het centrum van Weesp, met goede voorzieningen, zoals een ruim winkelbestand, een rijk verenigingsleven en een groot aanbod aan cultuur en educatie. Nog 2 minuten verder fietsen en je arriveert bij het NS-station met een keur aan treinverbindingen naar alle windstreken, waaronder rechtstreekse verbindingen met Amsterdam CS, RAI en Schiphol, alsmede Almere, Hilversum en Utrecht. Ideaal voor forensen, want ook diverse snelwegen ontsluiten dit vestingstadje.

De inrichting van deze goed onderhouden woonark heeft een beetje ‘tender loving care’ nodig, maar de potentie is enorm. In het casco (1,60 m. hoog) bevindt zich een werkplaats. Ook op de vliering onder het dak is volop bergruimte.

Vanuit de ruime entree leidt de lichte houten vloer naar de woonkamer. Hier heb je rondom uitzicht over het water en de tuin, met daarachter de weilanden. In de kamer valt de oogstrelende allesbrander direct op. De open keuken is ruim, maar moet opnieuw worden ingericht met apparatuur.

De slaapkamer ligt over de volle breedte (6 meter) van de ark, met tuindeuren aan de waterzijde naar de omloop en naar de tuin. De badkamer ensuite is van veel gemakken voorzien: ligbad, separate douche, vrijhangend toilet, dubbele vaste wastafel en handdoekenradiator.

In de hal bevinden zich nog een gastentoilet, technische ruimte met groepenkast en kast met wasmachine-aansluiting.

Deze locatie ademt vakantie, mede door de aanwezigheid van een ligplaats voor een jacht aan de linkerzijde van de ark en een boothelling met lier, aan de rechterzijde van de ark. De loungeruimte onder de overkapping op het terras laat je verlangen naar zwoele zomeravonden. Hier is het lekker uitrusten, bijvoorbeeld als je hard gewerkt hebt in de kas. De vrijstaande houten schuur (ca. 14 m2) beschikt over elektra en voldoende ruimte om fietsen en hobby-artikelen veilig op te bergen. Bij de ark zijn 2 parkeerplaatsen voorzien. Een deel van de tuin is betegeld, een ander deel loopt over in een hardhouten terras langs de ark.

Op deze locatie zijn goede nutsvoorzieningen: kabel, elektra, aardgas en riolering in de Vecht. De ark beschikt over een KSB-rioolpomp (2008) en een jonge Remeha cv-installatie (2017).

Deze ark kan op korte termijn worden opgeleverd en verdient liefhebbers van natuur en/of watersport. De mogelijkheden zijn legio.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.