Leidsevaart 21WS te 2211 WB Noordwijkerhout Noordwijkerhout, Zuid-Holland

€ 235.000 k.k.
Type: Woonark met ligplaats
Oppervlak (M 2)
47
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1

Object

 • Bouwjaar: 1965

Eigenschappen

 • Casco: Beton
 • Externe berging
 • Opbouw: Houtskelet
 • Pelletkachel
 • Tuin
 • Vrij uitzicht

Beschrijving

Vrij, betaalbaar en bewust met lage kosten comfortabel wonen? Dan is deze woonboot geschikt!

In de historische trekvaart tussen Haarlem en Leiden ligt deze fijne waterwoning. Wegens vertrek naar het buitenland kan de huidige eigenaar zijn verduurzaming/verbouwing net niet helemaal afronden. Het grote werk is gedaan en nu rest alleen nog de afwerking.

Een mooie gelegenheid om het interieur jouw persoonlijke smaak mee te geven in de afwerking van wanden en plafonds. De ark heeft een ruime woonkamer met veel glas en open keuken, aangrenzend zonneterras aan het water en terras aan landzijde. Eén slaapkamer en badkamer met tweepersoons hoekbad met douche, wastafelmeubel, uitzicht op het water en hangend toilet. Alle wanden, plafonds en leidingwerk zijn vernieuwd.

Verder is er bij de slaapkamer een inloopkast, bij de keuken een opslag-/cv-ruimte met plaats voor een bureau. Boven, tussen het plafond en het dak, is veel bergruimte. Op de wal is extra ruimte in een geïsoleerde boerenschuur. En in de beschutte tuin is een houten vlonderterras met een gezellige loungehoek. Ondanks het beperkte aantal vierkante meters is toch veel leefruimte gecreëerd.

Van het gas af? Dat hoeft niet meer! Dat is namelijk twee jaar geleden al gebeurd. De stroomaansluiting is vergroot en de woonboot is volledig elektrisch. Verwarming en warm water via een ventilatie-warmtepomp en voor extra comfort een grote elektrische boiler en elektrische cv.

Met zonnepanelen op de schuur en de fietsenoverkapping wordt genoeg energie opgewekt om energieneutraal te zijn met behoud van alle comfort. Voor de extra koude dagen is er een gezellige en gemakkelijk bedienbare pelletkachel die de woonboot in enkele minuten warm stookt door de extreem dikke isolatie en HR++ beglazing. Slim en betaalbaar voorbereid op de toekomst, waarin energie duur is maar je toch de baas blijft over de eigen gebruikskosten.

Warm in de zomer? Welnee! Door de dikke isolatie, zonwering en tussenruimte boven het plafond blijft het lekker koel. Als optie kan de ventilatie-warmtepomp omgedraaid worden en wordt na een douche de woonboot gratis gekoeld!

Op termijn wat groter wonen? Ook dat is mogelijk. De eigenaar heeft de maximale maten van het bestemmingsplan in de ligplaatsvergunning laten opnemen. Voor een dubbel laags woonboot van 17m lang, 4m50 breed en 3m50 hoog kan een omgevingsvergunning aangevraagd worden.

Het strand van Noordwijkerhout en de duinen liggen op maar een paar minuten fietsen. De mooiste bollenvelden liggen letterlijk aan de overkant, net als de gezellige dorpskernen van Noordwijkerhout, Noordwijk, Voorhout en Sassenheim met voorzieningen als winkels, horeca, scholen en twee NS-stations op fietsafstand. Ook Leiden, Hoofddorp, Haarlem, Amsterdam en Schiphol zijn gemakkelijk en snel bereikbaar met de auto of met openbaar vervoer.

Voor varen zijn er ook veel opties. Rondje naar Katwijk en via Leiden terug. Richting Haarlem en via de Kaag terug. Of lekker tussen de bollenvelden kanoën en zwemmen voor de deur.

Voor wonen met een vakantiegevoel is dit de juiste plek! Strand, zee, zon en water. Waar vind je dat nog voor deze prijs? Maak een afspraak en kom zelf ervaren en ontdekken. Tot gauw!

Bijzonderheden:

 • In het hart van de Bollenstreek
 • Ruimte voor een bijboot
 • Energieneutraal/-positief
 • Extra geïsoleerd
 • Vervanging mogelijk

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995