Liniepad 55 te 1991 AV Velserbroek Velserbroek, Noord-Holland

€ 975.000 k.k.
Type: Watervilla met ligplaats
Oppervlak (M 2)
162
Kamers
5
Badkamers
1
Slaapkamers
3

Object

 • Grondoppervlak (m2): 297
 • Bouwjaar: 2006

Eigenschappen

 • Alarminstallatie
 • Casco: Beton
 • Externe berging
 • Houtkachel
 • Opbouw: Houtskelet
 • Terras
 • Tuin
 • Vloerverwarming
 • Vrij uitzicht

Beschrijving

Als een goed bewaard geheim ligt Het Windpaleis verscholen in het landelijke gebied tussen Haarlem, Spaarndam en Velserbroek, waar nauwelijks verkeer komt. Alles is bijzonder aan deze watervilla, die in de afgelopen 3 jaar een forse upgrade heeft ondergaan: de luxe afwerking, de verrassende indeling, de formidabele ligplaats op een van de meest gewilde locaties voor waterwoningen, de grote tuin en niet in de laatste plaats de geavanceerde techniek die het bewonen van deze prachtige ark extreem energiezuinig maakt.

Het eerste wat opvalt als je via de hal, met trappenhuis en toilet, in de woonkamer aankomt, is het adembenemende uitzicht! Openslaande deuren naar het drijvende terras en een raampartij op de hoek van de ark gunnen je een panoramische blik over het brede water met natuurgebied Spaarnwoude en de huisjes van Spaarndam op de achtergrond. Ook aan landzijde zijn openslaande deuren, maar dan met zicht op de tuin.
Naast de woonkamer, tussen een dubbele set suitedeuren, is een fijne ruimte voor bijvoorbeeld een thuiskantoor of studeerkamer, hoewel je vanwege de waterglijbaan(!) achter de schuifpui ook op heel andere ideeën kunt komen.
Hiervandaan kun je doorlopen naar de moderne keuken (2018) annex eetkamer met inbouwapparatuur, zoals een stoomoven, oven, grote vriezer, grote koelkast, kokendwaterkraan en een inductiekookplaat. Een geriefelijke houtkachel met warmteterugwinning en ook hier weer openslaande deuren aan de waterkant maken het in elk seizoen goed toeven in deze woonkeuken.

Op de benedenetage is een ruime overloop met een inloopkast, nog een vaste kast en een berging met onder andere de aansluiting voor de wasmachine. De slaapkamer aan de noordzijde heeft een T-vorm en bestrijkt de volle breedte van de woonark. De aangrenzende badkamer is strak en modern, voorzien van ligbad, aparte doucheruimte, hangend toilet en een dubbele wastafel. Verder zijn er op deze verdieping nog twee slaapkamers en een werk- of hobbyruimte.

Om energie te besparen en daarmee het milieu te ontzien, is Het Windpaleis uitgerust met vooruitstrevende technieken. De ark heeft geen gasaansluiting, alles is elektrisch. Totaal is er 8800Wp aan zonnepaneelvermogen aanwezig (2018/2021). Op de ark liggen ook 4 zonnecollectorpanelen (2018) die warmwater produceren wanneer de zon schijnt. Schijnt de zon niet, dan produceert de warmtepomp (2021) met gemak meer dan genoeg warm water, zelfs bij de koude temperaturen van afgelopen winter. En heb je de houtkachel aan, dan levert deze ook nog eens extra warm water. Al het warme water, van welke bron ook, wordt verzameld in het buffervat van 800/1000L in de ark. Met het Watts regelsysteem (2018) kun je voor elke ruimte op de ark zelfstandig de temperatuur instellen.

Nadat je heerlijk hebt gezwommen kun je buiten een warme of koude douche nemen in de royale tuin van bijna 300m2. Hier vind je onder meer ook een garage/berging, een houtopslag, een kippenren, een moestuin en een boothelling aan de waterkant. Ben je op zoek naar rust, ruimte, privacy en een uitzicht dat nooit gaat vervelen, dan is dit het paleis waarin je de koning te rijk zal zijn. Een waar paradijs op slechts 20 fietsminuten van de Grote Markt in Haarlem!

 

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.