Gemoderniseerde ark zonder ligplaats

€ 87.500 k.k.
Type:Woonark zonder ligplaats
Oppervlak (M 2)
70
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1993

Eigenschappen

  • Airconditioning
  • Casco: Beton
  • Houtkachel
  • Opbouw: Houtskelet
  • Vloerverwarming

Beschrijving

Deze praktische ark is in 1993 gebouwd bij De Blauwe Wimpel, maar de leeftijd zie je er na de uitgebreide verbouwing in 2016/2017 zeker niet aan af. Het betonnen casco is nog piekfijn en voorlopig hoef je niet aan onderhoud te denken.

Eerst maar een rondje om de buitenkant. De gevel is geheel bekleed met western red ceder en donker afgewerkt. Het hemelwater wordt inmiddels afgevoerd via de 4 zinken afvoeren, die dus de oude PVC pijpen hebben vervangen. Dankzij de verbreding aan de omloop, kun je nu ook aan de waterkant heerlijk met 2 personen zitten. Dat kan tot laat op de avond, want er is apart in te schakelen overstekverlichting geplaatst bij de openslaande deur, terwijl bij de voordeur mooie scheepslampen zijn geplaatst.

Nieuwsgierig naar de binnenkant? Zet je schrap voor het moderne interieur, dat met de meeste zorg is afgewerkt. Het stuc- en schilderwerk is nieuw uitgevoerd door de hele ark. Opvallend is het ‘reclaimed’ eikenhout, dat onmiddellijk de toon zet. Dankzij de grote ramen rondom ligt deze fraaie houten vloer overal te schitteren in het licht.

Alle ruimten lopen organisch in elkaar over. De stoere open keuken – naar eigen ontwerp – heeft een industriële uitstraling en een professionele inrichting, van een 6-pitsfornuis met 3 ovens tot een Novy afzuigunit aan het plafond. De koel-/vriescombinatie is maar liefst 1.98 hoog en met de Smeg vaatwasser is de afwas snel uit het zicht. Na een lekkere maaltijd is het rustig uitbuiken bij de Buntfire houtkachel of je kunt – onzichtbaar vanaf de waterzijde – nog een filmpje pakken.

Ook in de badkamer is veel maatwerk te vinden, zoals het badmeubel van oude hardhouten scheepsdekplanken en een natuurstenen wasbak. Onder de keramische vloertegels ligt de elektrische verwarming, ook de spiegel zal niet beslaan dankzij de spiegelverwarming. De separate inloop regendouche maakt het wellness gevoel helemaal af.

De slaapkamers liggen aan de uiterste einden van de ark. De ouderslaapkamer profiteert ten volle van de breedte van de ark en is heel ruim. De andere slaap- of studeerkamer staat nog in open verbinding met de leef- en keukenruimte, maar kan eenvoudig worden afgesloten. Tot die tijd profiteer je nog volop van het licht én het uitzicht.

Tenslotte nog wat aandacht voor minder of niet zichtbare voorzieningen, zoals airco in de hoofdslaapkamer en het Elan luchtverwarmingsysteem (2009), waardoor er geen radiatoren nodig zijn. De rioolpomp is in de bak (90 cm. hoog) geplaatst. Voor de verwarming en de pompinstallatie is een onderhoudscontract afgesloten.

In de hele ark zijn de wandcontactdozen vervangen en bijna overal zijn slimme dimmers geplaatst.

De wasmachine en -droger staan in de afgesloten technische ruimte.

De gordijnen aan de tuinzijde van de woonkamer, en de Luxaflex in de woon- en 2e slaapkamer blijven achter voor de volgende bewoners.

Deze ark is geheel gelijkvloers. Zowel een jong gezin als een 1- of 2 persoonshuishouden zal zich snel kunnen aanpassen aan het licht en de ruimte van deze woonark.

Afmetingen: LxBxH: 15x5x3.10

 

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.