Charmante woonark aan het Stork-terrein in Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 320.000 k.k.
Type: Woonark met ligplaats
Oppervlak (M 2)
55
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Eigenschappen

  • Casco: Beton
  • Gas haard
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras

Beschrijving

De Oostelijke Eilanden van Amsterdam ademen nog de industriële historie uit van dit stadsdeel en worden nu ontwikkeld om aan de eisen van de 21eeeuw te voldoen. De woonboot heeft deze evolutie op de voet gevolgd. Het uitzicht vanaf de ligplaats en het vrachtschip van de buren refereert nog naar het verleden. Wat mist in je blikveld: geparkeerde auto’s. De kade is autovrij in een autoluw gebied. Heel bijzonder in Amsterdam.

De locatie ligt aan de randen van de ‘buzz’ van de jongste stedelijke ontwikkelingen op Zeeburg en de Czar Peterbuurt en is goed bereikbaar per auto en met het Openbaar Vervoer. Artis, het Centraal Station en het centrum zijn in de nabijheid, dus met een fiets kom je een heel eind. Van verveling kan hier geen sprake zijn.

Vanaf het parkje loop je over een grote houten vlonder naar de kaderand. Hier leidt een industriële trap naar de entree van de ark. Je moet wel goed ter been zijn, want de trapjes tussen de verschillende leefruimtes verraden nog de oorspronkelijke vorm van de scheepsromp. Immers, het oorspronkelijke schip is zo’n 12 jaar geleden in een betonnen casco gezet en aangepast aan onze tijd. De charme is daarbij bewaard gebleven.

Eenmaal binnen is de ark verrassend licht, met een warme uitstraling dankzij de houten vloer in de woonkamer met open keuken. Vanaf de gezellige plek rond de kachel heb je vrij uitzicht op het VOC-gebouw, het Oostenburger Park en het water.

Aan de achterzijde ligt de grote ‘ouderslaapkamer’. De extra slaap- of logeerkamer is nu ingericht als studeerruimte. De ark doet overal ruim aan. Van de badkamer met bad en apart toilet tot de plaats voor de wasmachine. De inloopkast kan uiteraard ook nog een andere bestemming krijgen.

Deze buurt is ideaal voor een jong gezin of 2-verdieners die een start willen maken als ‘huizen’koper, maar niet verdreven willen worden naar een nieuwbouwproject buiten de stad. Maak snel een afspraak en overtuig jezelf tijdens de bezichtiging.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.