Oude Waal 38-G te 1011 CD Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 550.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
62
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1925

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Opbouw: Staal
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Prachtig woonschip in een rustig gedeelte van het historische centrum.

De Corry VI werd in 1925 te water gelaten en heeft tijdens de voedselschaarste in oorlogstijd nog zetmeel van Zweden naar Nederland gevaren. Nu herbergt dit dappere schip een comfortabele waterwoning in hartje Amsterdam en zal het je aan niets ontbreken.

Het woonschip ligt als buitenste van twee schepen in de extra brede Waalseilandsgracht, wat een fraai uitzicht oplevert op het water, de grachtenpanden en de eeuwenoude Montelbaanstoren. Laat dit panorama even op je inwerken op een bankje aan dek en stap dan naar binnen via de authentieke stuurhut. Ook hier is een zitje om te loungen en van het uitzicht te genieten. Daal vervolgens af naar de hal in de voormalige machinekamer, waar je garderobekasten vindt en de aansluitingen voor de wasmachine en droger. Daarna passeer je de badkamer met vloerverwarming, vaste wastafel, toilet en een ligbad/regendouchecombinatie. De woonkamer baadt in een zee van daglicht dat binnenkomt door vier dakramen, vele vensters en enkele sfeervolle patrijspoorten. In de strakke open keuken is diverse apparatuur aanwezig, waaronder een koelkast en een vaatwasser van het merk Smeg en verder een grote oven en een 4-pitsgasfornuis met afzuigkap. De twee slaapkamers bevinden zich vóór en achter in het schip. Allebei beschikken ze over vaste kastruimte en één van de slaapkamers is voorzien van romantische patrijspoorten en een koekoek.

Dit deel van de Oude Waal is momenteel verkeersluw gebied waardoor je relatief rustig kunt wonen in de verder bruisende omgeving vlakbij het Centraal Station, het Scheepvaartmuseum en de gezellige Nieuwmarkt.

Een bezichtiging van dit mooie schip en de fijne ligplaats zal je zeker niet teleurstellen!

Bijzonderheden:

  • Modern en sfeervol interieur
  • Buitenste van twee schepen
  • Fraai uitzicht over de gracht
  • Van de zon genieten op het dek

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995