Origineel verbouwd motorschip in hartje Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 435.000 v.o.n.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
80
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1913

Eigenschappen

  • Allesbrander
  • Casco: Staal
  • Opbouw: Staal
  • Terras
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

De Montelbaanstoren aan de Oudeschans bestond al eeuwen toen de Corrie II in 1913 te water werd gelaten. Het motorschip is inmiddels aangepast aan de eisen van de 21eeeuw, terwijl het uitzicht vrijwel onveranderd bleef. Wie op een authentieke plek op originele wijze in het hart van Amsterdam wil wonen, moet beslist komen kijken. Dit woonschip heeft veel verrassingen in petto.

Aan dek zijn nog veel oorspronkelijke elementen te vinden, maar het grote terras springt direct in het oog.

Via de vaste trap kom je in de woonkamer. Dankzij de vele, hooggeplaatste ramen rondom geniet je ook hier tegelijkertijd van licht en privacy. De houten vloer en allesbrander dragen bij aan de rustige sfeer aan boord. De open keuken is modern, praktisch ingedeeld en voorzien van inbouwapparatuur, zoals groot gasfornuis, oven en vintage koel-/vriescombinatie.

Onder het achterdek licht de slaapkamer met de uitstraling van een bedstee. Hier zijn veel vaste kasten op een originele wijze ingetimmerd. De tweede slaapkamer ligt juist onder het voordek en is minstens zo bijzonder ingericht. Deze ruimte is groot genoeg om er ook kantoor te houden en/of huiswerk te maken.

De badkamer is eigentijds ingericht, met warme kleuren marmer, ligbad en separate inloopdouche, vaste wastafel en vrijhangend toilet.

In dit deel van Amsterdam gelden parkeervergunningen en dan vind je in de buurt altijd wel een plekje. Je kunt ook kiezen voor OV of de deeleconomie natuurlijk. Voor liefhebbers van een bijbootje, fiets of benenwagen ligt de stad letterlijk aan je voeten.

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995