Ouderkerk aan de Amstel, Rondehoep Oost 9-B Ouderkerk a/d Amstel,Noord-Holland

€ 425.000 k.k.
Type:Woonark met ligplaats
Oppervlak (M 2)
60
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1
Parkeerplaatsen
2

Object

  • Bouwjaar: 1967

Eigenschappen

  • Casco: Beton
  • Externe berging
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras
  • Tuin
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Aan het eind van een bescheiden rijtje woonarken ligt een bestaande woonark met ligplaats te koop. Wie deze ark te klein vindt, zou hier een royale nieuwbouw watervilla in de plaats kunnen leggen, want het bestemmingsplan voorziet in een omgevingsvergunning van 20x5x3,5 meter. Hier kan eventueel ook nog van worden afgeweken van het bestemmingsplan door B&W. De maten zijn dan maximaal 25×7,5×5 LxBxH.

De ligging van deze ark kun je op verschillende manieren benaderen. Je kunt de locatie beschrijven als “midden in de natuur, in het rustige buitengebied rondom Amstelveen en Amsterdam Zuidoost, met rechtstreekse toegang naar het Groene Hart.” Zo voelt het hier, tussen het ruisende riet en vrij uitzicht over het water. Je kunt ook zeggen: op steenworp afstand van de stadsmetropool Amsterdam, in de schaduw van de A9. Dan heb je ook gelijk.

Zeker is dat veel mensen met enige afgunst zullen kijken naar deze locatie en de mogelijkheden, al is het maar om het dijkje met tuin, berging en 2 parkeerplaatsen voor de deur. De huidige ark is in 1967 gebouwd. Deze is nog verwarmd met elektrische kachels, maar is goed bewoonbaar, zeker als tussenoplossing voor een vervangende watervilla of woonschip. De inrichting is wat gedateerd. De tuin biedt veel mogelijkheden om er een heerlijke loungeplek van te maken.

Ouderkerk aan de Amstel is een (zeer) geliefd woongebied. Het wordt omgeven door vergezichten, met aan de zuidkant de polder de Rondehoep. Aan de noordoostkant ligt de Ouderkerkerplas en overal in de omgeving zijn er volop fiets-, roei- en andere recreatiemogelijkheden op en langs de kleine riviertjes. Het authentieke stadje Ouderkerk heeft nog veel voorzieningen, de zuidkant aan de Amstel herbergt de populairste terrassen en eetgelegenheden uit de regio. Van verveling kan hier geen sprake zijn, je kunt zelfs wandelend langs de Amstel naar Amsterdam. Wie voor werk afhankelijk is van de auto – of zelfs het vliegtuig – zal verheugd zijn over de centrale ligging.

 

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.