Varend woonschip in de Museumhaven van Rotterdam Rotterdam, Zuid-Holland

€ 185.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
130
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1963

Eigenschappen

  • Allesbrander
  • Casco: Staal
  • Opbouw: Staal
  • Varend Woonschip
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

De Zani is een motorspits uit 1963 en ligt midden in het kloppende hart van Rotterdam. Vanuit deze haven gingen de beurtvaarders (de binnenvaartschippers) te voet naar de eerste wolkenkrabber van Rotterdam, ‘het Witte Huis’ om daar aan de toog de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Tegenwoordig is er in de wijde omgeving van de museumhaven een ruim aanbod van terrassen, eetgelegenheden en cultuur. De Zani ligt nu aan ‘Manhattan aan de Maas’, met vrij uitzicht vanaf het dek en de stuurhut van dit varende woonschip.

Rotterdam staat volop in de belangstelling en is nog steeds volop in ontwikkeling. Niet voor niets weet de stad een grote schare nieuwe bewoners te trekken: een rijk studentenleven, volop werkgelegenheid en de energie van een Wereldhaven voel je hier overal. In de regio én internationaal zet de stad de toon met haar cultureel aanbod van wereldklasse. En dan zwijgen we maar over de indrukwekkende skyline.

In de Museumhaven word je omringd door het Maritiem District. Het is slechts 5 minuten wandelen naar de Blaak en de Coolsingel – met de beroemde Markthal – lig je op steenworp afstand van de Witte de Withstraat. Rondom de ligplaats aan de Scheepmakerskade is het heel rustig. Vanaf de kade leidt een aluminium loopplank naar het schip.

Via het luik in het originele vooronder kom je in de hal, met grote werkruimte. Kies je ervoor om buitenom door het gangboord naar de stuurhut te lopen, dan vind je in de roef de ruime woonkeuken met veel moderne inbouwapparatuur. In het ruim vind je de grote, lichte woonkamer, met maar liefst 8 daklichten. In donkere tijden levert de houtkachel behaaglijke warmte. Verder naar voren liggen de badkamer, (met inloopdouche), de ouderslaapkamer en een schattige babykamer.

De laatste voorziening verklaart ook waarom het schip nog niet helemaal is afgetimmerd. De jonge ouders hebben ervoor gekozen om de laatste 20% van de grondige verbouwing aan de volgende bewoners over te laten. Er is een goede basis gelegd, het gaat dan vooral om de afwerking van de details en ‘de buitenboel’.

Of je nu binnen of buiten Rotterdam werkt, dan is vervoer vanaf deze ligplaats in het centrum geen enkel probleem. In principe is alles op de fiets te doen. Loop je de straat uit richting Centrum, dan sta je bij de uitstekende OV-voorzieningen van Rotterdam, met rechtstreekse verbinding via metro en tram naar het nieuwe Centraal Station. Mocht je toch voor de auto (moeten) kiezen: de Maasboulevard ligt hemelsbreed 100 meter verderop, met uitzicht op de Erasmusbrug. Via deze belangrijke toegangsweg naar de uitvalswegen van de stad rij je in minder dan 10 minuten op alle snelwegen rond de stad.

Het schip wordt aangeboden met CBB-keuring. Vanzelfsprekend is de Zani ook aangesloten op de belangrijkste nutsvoorzieningen en beschikt bovendien over een milieuvriendelijke warmtepomp en cv-installatie. Voor alle overige voorzieningen kun je het best even zelf komen kijken.

Zie je jezelf al wonen op een historische plek in een moderne Metropool en ben je bereid de finishing touchaan te (laten) brengen? Dan mag je een bezichtiging van de Zani niet missen.

 

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995