Woonschip Singel 39-G te Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 499.000 v.o.n.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
90
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1910

Eigenschappen

  • Airconditioning
  • Casco: Staal
  • Dakterras
  • Houtkachel
  • Opbouw: Staal
  • Terras
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Woonschip D’ Ouwe Jan is een originele tjalk (1910) aan het Singel in Amsterdam, tussen het Centraal Station, het Koningsplein en de Jordaan. Boven de roef is een enorme terrasbank geplaatst. Vanaf het ruime dek is er een goed uitzicht op dit relatief rustige deel van het Amsterdamse centrum, ter hoogte van de ‘Sonesta’ koepel.

Het schip bewaart veel authentieke elementen en de belangrijkstee (comfort)elementen zijn met een groot gevoel voor design aangebracht. De lengte van het leefgedeelte (ca. 19 meter) wordt geaccentueerd door de fraaie houten vloer.

De open woonkeuken is voorzien van een markant, vrijstaand kooktoestel, met o.a. 5 pits gasfornuis en oven. In het werkeiland, met veel bergruimte is een opvallende koperen wasbak geplaatst. De ramen in de luikenkap zorgen hier voor een prachtige, natuurlijke, lichtinval. In de living is een robuuste houtkachel de blikvanger. Erachter ligt een open ruimte, die kan dienen als kantoor of extra logeerbed.

Onder de entree ligt de opvallende badkamer, met vaste wastafel – ook uitgevoerd in warm koper – en de inloopdouche. Ernaast is de sanitaire ruimte met toilet en bidet, waarin ook de wasmachine en -droger zijn geplaatst.

Onder de opklapbare trap bevindt zich de hoofdslaapkamer, met vaste kast en opbergluiken.

Dit woonschip is tot in de puntjes verzorgd en heel goed onderhouden. Omdat het schip hoofdzakelijk in originele staat is gehouden, kunnen de bewoners niet overal over voldoende stahoogte beschikken. Dit wordt meer dan gecompenseerd door de charme van het verleden.

Deze locatie in Amsterdam is met een gerust hart uitzonderlijk te noemen. Citydwellers zullen hier hun hart ophalen en de Hoofdstad te voet of per fiets leren kennen.

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995