Woonschip met ligplaats Sluishuis-promenade 7 te 1086 VA Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 575.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
170
Kamers
5
Badkamers
2
Slaapkamers
3

Object

  • Bouwjaar: 1928

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Nieuwbouw
  • Terras
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Wie droomt van wonen op een fraai schip met een unieke ligplaats aan het Buiten-IJ, kan die wens nu in vervulling zien gaan! Het Sluishuis, dat momenteel verrijst naast IJburg-Steigereiland, is een nieuw wooncomplex met allure en nu al een van Amsterdams meest iconische gebouwen. In het waterlandschap eromheen worden 34 royale ligplaatsen gerealiseerd. Uitsluitend bestemd voor karakteristieke woonschepen die gebaseerd moeten zijn op casco’s van historische scheepsmodellen. Eén van die schepen in aanbouw bieden wij thans te koop aan in combinatie met een ligplaats op een waterkavel in voortdurende erfpacht. Voor dit schip (type: spits) heeft gemeente Amsterdam de omgevingsvergunning reeds afgegeven.

De Libertas stamt uit 1928 en is nu bij scheepswerf Talsma in Franeker halverwege de metamorfose tot ruim en comfortabel woonschip. De ruwbouw is inmiddels achter de rug. Dat heeft geresulteerd in een strak gerenoveerde scheepsromp en een opbouw met een groot terrasdek. Binnenin is het schip volledig geïsoleerd en geheel hol, zodat de ruimte maximaal kan worden benut. Het intimmeren van het interieur en het aanbrengen van de nutsvoorzieningen kan dus van start gaan. Het huidige plan voorziet in onder meer een woonkeuken, grote woonkamer, 3 of 4 slaapkamers, 2 badkamers en diverse andere ruimtes. In dit stadium zijn er echter ook nog mogelijkheden om de indeling naar wens aan te passen. Maar liefst circa 170m2 woonoppervlak staat hiervoor ter beschikking!

Sluishuis ligt direct aan de ring A10 en op 15 minuten van het stadscentrum van Amsterdam. De tram stopt tijdens de spitsuren om de vier minuten voor de deur. Wonen, werken en ontspannen gaan hand in hand in Sluishuis. Winkels, scholen en horecagelegenheden zijn volop in de buurt aanwezig. Ook de natuur is altijd dichtbij. En vanzelfsprekend kunnen watersportliefhebbers hier hun hart ophalen!

Bijzonderheden:
• Waterkavel: 32 x 7m
• Erfpachtcanon circa € 3.000,- per jaar
• Keuze uit verschillende erfpachtconstructies
• Gas, hout en pellets zijn niet toegestaan voor de verwarming

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995