Authentiek woonschip in Staatsliedenbuurt Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 515.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
105
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1929

Eigenschappen

  • Allesbrander
  • Casco: Staal
  • Opbouw: Staal
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

De Wittenkade ligt in een zeer gewild deel van Amsterdam: de Staatsliedenbuurt. Zegt je dat niet zoveel? Dit is het hart van de driehoek Jordaan – Westerpark – het IJ. Hier ligt de Luxemotor afgemeerd. Ze is gebouwd in 1929 in Wirdum en met zorg en liefde aangepast aan de eisen van deze tijd. Je zou zelfs kunnen spreken van een ‘smart ship’. Een netto woonoppervlak van 105 m2(25 x 5m) is al een uiterst comfortabel formaat, maar als je dan ook nog eens ieder hoekje of gaatje goed weet te benutten… Het schip is ‘instapklaar’, zeer goed onderhouden en kan nog naar eigen inzicht worden aangepast: de voormalige machinekamer en het vooronder moeten nog worden afgewerkt.

Vanaf de ligplaats ligt Amsterdam aan je voeten, met alle voorzieningen. Alle belangrijke locaties  – van Centraal station tot musea en de Stadsschouwburg of Paradiso – liggen op 10 minuutjes fietsen. Met de auto sta je in een mum op de ring. Beschik je nog over een bootje, dan kun je vanaf hier ook alle kanten op, met een open verbinding naar het IJ en de Kostverlorenvaart.

In deze rustige woonbuurt kun je vanuit de stuurhut je het vlakke dek goed overzien en je voorstellen hoe je hier in de zomer een heerlijk dakterras kunt inrichten. Ook bovenop de roef, achter het stuurhuis, is altijd een lekker plekje te vinden.

De oorspronkelijke roef is afgetimmerd met hout en geschikt als slaap-/studeerkamer. De andere trap vanuit de stuurhut leidt naar de ruime woonkamer, met als blikvanger de houtkachel. De halfopen keuken is volledig op maat ingetimmerd, met inductiekookplaat, wasemkap, combimagnetron, en koel-vriescombinatie. Aan stuurboordzijde vind je een separaat toilet en badkamer met inloopdouche, wastafel en aansluiting voor de wasmachine. Verder naar voren ligt de tweede (grote) slaapkamer, met veel kastruimte. Vanuit hier kom je nog in de voormalige machinekamer en het vooronder, die nog niet zijn afgewerkt.

Het schip is aangesloten op de gebruikelijke nutsaansluitingen incl. riool. De Vaillant HR-combiketel (2013) zorgt voor de verwarming en warmwatervoorziening. Het schip is onlangs naar de werf geweest en wordt derhalve aangeboden conform verzekeringseisen. Als potentiële koper heb je dus voorlopig geen omkijken naar het onderwaterschip

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.