WOONARK MET UITGEBREIDE VOORZIENINGEN VOOR PAARDEN Haarlem, Noord-Holland

€ 749.000 k.k.
Type: Woonark met ligplaats
Oppervlak (M 2)
80
Kamers
4
Badkamers
1
Slaapkamers
2
Parkeerplaatsen
4

Object

  • Grondoppervlak (m2): 1900
  • Bouwjaar: 1960

Eigenschappen

  • Carport
  • Casco: Beton
  • Garage
  • Terras
  • Tuin
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Bent u paardenliefhebber? Dan is dit een locatie met bijzondere voorzieningen: 10 paardenboxen (waarvan 6 voor hengsten), een longeerbak, loopstal voor veulens en veel opslagruimte. U vindt deze unieke ligplaats van een ruime split-level woonark op 1600 m2 grond in het buitengebied van Haarlem, in Zuid-Kennemerland. De omgeving is zeer geschikt voor uiteenlopende ruitertochten, in het bos en door het nabije duingebied. Er bevinden zich hier meerdere maneges en ruitersportcentra.

Slechts hoogstzelden komt een combinatie van paardenvoorzieningen, tuin en woonark met vrij uitzicht over het water beschikbaar. Deze unieke locatie bevindt zich in het hart van de Randstad, in het buitengebied tussen Amsterdam, Schiphol en Haarlem.

De hippische voorzieningen

Liefhebbers van de hippische sport kunnen hier hun hart ophalen aan de uitgebreide voorzieningen voor het fokken en de dressuur van paarden. In de omgeving zijn veel rijmogelijkheden.

In de goed onderhouden stallen bevinden zich 10 paardenboxen van ca. 3×3 meter, waarvan er 6 speciaal ingericht zijn voor hengsten. De loopstallen voor maximaal zes veulens bevinden zich iets verderop op het terrein.

De longeerbak heeft een diameter van maar liefst 20 meter.

Er is een speciale mestafvoer van 40 m3 en een aparte opslagruimte voor ca. 16 ton stro. Op het terrein is adequate drainage aangebracht.

De woonark                 

De woonark is split-level en meet ca. 15,50 x 6,50 meter. Op deze locatie mag desgewenst ook een dubbele ark van max. 15,50 x 7,00 meter worden afgemeerd.

De indeling van de begane grond is ruim opgezet, met een vrij uitzicht over het water. De huiskamer is voorzien van een lichtgrijze plavuizen vloer en beschikt over een open haard. De keuken is apart, met een klassiek/landelijke uitstraling.

In het split-level deel bevinden zich boven de masterbedroom met badkamer ensuite. Deze is voorzien van een hoekbad, separate douche en wastafel, met veel opbergruimte.

Op de benedenverdieping liggen nog een extra slaapkamer en werkruimte. Hier zijn ook de technische ruimte en laundry-voorzieningen.

De ark is goed onderhouden en uitgerust met hardhouten kozijnen. Het terrein is beveiligd met bewakingscamera’s.

 De ligplaats

Vanaf de oostelijke zijkant van de ark loopt een lange steiger, waaraan meerdere boten kunnen aanleggen. Aan de tuinzijde is een terras aangelegd langs de de tuin met groot grasveld en een mooie vijverpartij. In de hoek is nog een bescheiden guesthouse beschikbaar.

Bij de ingang is een ruime carport, waar meerdere auto’s geparkeerd kunnen worden.

De grond en tuin

De paardenstallen staan op de 300 m2 eigen grond.

De woonark, steigers en een deel van de tuin is eigendom van het recreatieschap en kan in ondererfpacht worden uitgebracht.

De rest van het perceel zal in een huurovereenkomst worden uitgegeven.

Voor deze combinatie is een vergoeding van € 4.000,– per jaar verschuldigd.

Bezichtiging en meer informatie

Hans Willemsen zal u graag uitgebreid informeren over deze unieke locatie en haar voorzieningen. Maak een afspraak om deze plek met eigen ogen te bekijken op 06 – 53 660 559.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.