Lieoever 69 te 2033 AD Haarlem Haarlem,Noord-Holland

€ 800.000 k.k.
Type:Watervilla met ligplaats
Oppervlak (M 2)
86
Kamers
5
Badkamers
1
Slaapkamers
3
Parkeerplaatsen
10

Object

  • Grondoppervlak (m2): 300
  • Bouwjaar: 1960

Eigenschappen

  • Casco: Beton
  • Externe berging
  • Garage
  • Guest house
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras
  • Tuin
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

In het buitengebied van Haarlem, in Zuid-Kennemerland, ligt een ruime split-level woonark met zo’n 1900 m2 grond. Het is een unieke ligplaats in een bijzonder gevarieerde omgeving.

Natuurliefhebbers halen hun hart op in het bos en het nabije duingebied. Of je nu ’s ochtends graag gaat hardlopen, overdag wil wandelen en fietsen of liever te paard erop uitgaat. Per sloep, roeiboot of kano zijn hier spannende vaartochten te maken. Deze unieke locatie bevindt zich in het hart van de Randstad, in het buitengebied tussen Amsterdam, Schiphol en Haarlem.

De ligplaats Vanaf de oostelijke zijkant van de ark loopt een lange steiger, waaraan meerdere boten kunnen aanleggen. Aan de tuinzijde is een terras aangelegd met groot grasveld en een mooie vijverpartij. In de hoek is nog een bescheiden guesthouse beschikbaar. Bij de ingang is een ruime carport, waar meerdere auto’s geparkeerd kunnen worden. Opstallen, grond en tuin Slechts hoogstzelden komt een combinatie van zoveel opstallen, grote tuin en woonark met vrij uitzicht over het water beschikbaar. Dit is bovendien een locatie met bijzondere voorzieningen, waar binnen het bestemmingsplan – of eventueel met een kleine aanpassing – heel veel mogelijk is.

Dankzij de verschillende stallen en opslagruimte kunnen vooral dierenliefhebbers zich helemaal uitleven. Er is een speciale mestafvoer van 40 m3 en een aparte opslagruimte voor ca. 30 ton stro. Op het terrein is adequate drainage aangebracht. Je kunt hier paarden houden, ezels opvangen of bijzondere kippen fokken. Ook is de locatie geschikt voor een dierenopvang/-asiel.

Heb je andere hobby’s? Het spreekt voor zich dat er ook ruimte genoeg is om de paardenkrachten van oude auto’s of motoren met zijspan te verzamelen. Voldoende ruimte om de verbeelding bijna onbegrensd te laten stromen.

De woonark is split-level en meet totaal ca. 20.00 x 7.50 meter. Op deze locatie mag desgewenst ook een dubbele ark van max. 16,50 x 7,00 meter worden afgemeerd. De indeling van de begane grond is ruim opgezet, met een vrij uitzicht over het water. De huiskamer is voorzien van een lichtgrijze plavuizen vloer en beschikt over een open haard. De keuken is apart, met een klassiek/landelijke uitstraling. In het split-level deel bevinden zich boven de masterbedroom met badkamer ensuite. Deze is voorzien van een whirlpool, separate douche en wastafel, met veel opbergruimte. Op de benedenverdieping liggen nog een extra slaapkamer en werkruimte. Hier zijn ook de technische ruimte en laundry-voorzieningen. De ark is goed onderhouden en uitgerust met hardhouten kozijnen. Het terrein is beveiligd met bewakingscamera’s. Afmetingen en eigendomsverhoudingen De huidige stallen staan op 300 m2 eigen grond. Op het terrein zijn de volgende opstallen aanwezig: Garage, 6.00 x 4.40, schuur van 9.00 x 9.00 meter en een gastenverblijf van 6.00 x 4.00 meter.

De grond onder de woonark en een deel van de tuin zijn eigendom van het recreatieschap en zal in erfpacht of in huur worden uitgegeven. Voor deze combinatie is een vergoeding van circa € 4.000,00 per jaar verschuldigd (zal nog vestgesteld worden).

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.