Woonschip in Amsterdam-Noord Amsterdam, Noord-Holland

€ 255.000 v.o.n.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
50
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1

Object

  • Bouwjaar: 1889

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Dakterras
  • Opbouw: Staal
  • Pelletkachel
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

De ‘Lastdrager’ ligt aan een wandelpad aan de Schellingwouderdijk in Amsterdam-Noord, samen met diverse andere historische schepen. Deze ‘Kraak’ is een vrij zeldzaam exemplaar. Niet alleen zijn er slechts een 100-tal gebouwd, maar dit is er 1 van 5 in dit formaat. Het ijzeren binnenvaartschip is in de jaren ’60 uit de vaart gehaald en vervolgens omgebouwd tot woonschip en vernoemd naar een molen uit de kindertijd van de toenmalige eigenaar.

Het schip heeft een woelige historie, met name in de Rotterdamse havens, waar het opereerde als overslag tussen grote schepen en de kade. Ook is zij van een gezin met kinderen geweest. Zij woonden in het achteronder en vervoerden pulp en suikerbieten in het laadruim. De gastvrijheid van moeder Marie was legendarisch.

Het schip zou – met wat aanpassingen – in een museumhaven mogen liggen, maar wie zou willen vertrekken van de huidige ligplaats in de nabijheid van Durgerdam en de Oranjesluizen? Dit deel van Amsterdam ligt op de grens van stad en land, met de biologische winkel/restaurant Landmarkt op steenworp afstand. Met de fiets kun je over de Schellingwouderbrug naar het centrum van de hoofdstad en de ringweg A10 is per auto in 3 minuten bereikaar.

Dankzij de grote dekramen is de woonkamer heel licht. Het schip heeft de authentieke uitstraling bewaard. De houten vloer, de kachel en een originele open keuken dragen bij aan de sfeer. Verder naar voren ligt de ruime slaapkamer en aan de achterzijde bevindt zich de badkamer met douche en toilet. De oude motor is slechts nog een herinnering aan vervlogen tijden. De motorkamer is thans in gebruik als opslagruimte, maar kan worden omgetoverd tot extra slaapkamer of werkplek. Op het dek is het heerlijk genieten van het weidse uitzicht over het Buiten-IJ.

Ben jij in de wieg gelegd als ‘beetje vrijbuiter’ en hou je van origineel wonen op het water? Dan is een bezoek aan de Schellingwouderdijk zeker de moeite waard.

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995