Woonschip zonder ligplaats Amsterdam, Noord-Holland

€ 50.000 k.k.
Type: Woonschip zonder ligplaats
Oppervlak (M 2)
75
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1912

Eigenschappen

  • Allesbrander
  • Casco: Staal
  • Opbouw: Staal
  • Varend Woonschip

Beschrijving

De VIOS uit 1912 heeft in de dertiger jaren dienstgedaan in de Amsterdamse wateren en werd waarschijnlijk als munitieschip gebruikt. Als rijksvaartuig kreeg zij de naam Cornelis Tromp (RV31). Na het ‘ontslag uit actieve dienst’ is het interieur drastisch onder handen genomen en is volgens de laatste inzichten ingericht tot woonschip. De lichte, relatief hoge woonkamer, met een centrale plek voor de houtkachel, staat in open verbinding met de eetkeuken, die royaal voorzien is van (rvs) inbouwapparatuur. Een kast onttrekt het vooronder – met extra slaapruimte – aan het zicht.

Vanuit de stuurhut – die nog volledig intact is – zijn de bad- en slaapkamer bereikbaar. In de hal naar het achteronder bevindt zich de aansluiting voor de wasmachine. De badkamer is ruim en modern, met toilet, ligbad, aparte inloopdouche, vaste wastafel en designradiator.

De slaapkamer is nu ingericht voor een dubbele functie: speelkamer met stapelbed. Voor een huishouden zonder kinderen is deze ruimte simpel in te richten als hoofdslaapkamer met badkamer ensuite.

De belangrijkste (nuts)voorzieningen zijn van recente datum, namelijk

  • CV-installatie 2013
  • Elektrische installatie 2012
  • Rioolpomp 2012

Het schip is bovendien geïsoleerd met mineraalwol in de wanden en deels voorzien van voorzetramen.

De VIOS, met praktische afmetingen van 23,34 x 4,65 meter wordt aangeboden met garantie voor het onderwaterschip. Het woonschip beschikt niet over CVO/CBB. De originele DAF-motor en verschillende hydraulische systemen zijn nog wel aanwezig.

De inrichting leent zich het best voor bewoning door een 1- of 2 persoonshuishouden. Het woonschip is te bezichtigen in Amsterdam. Om teleurstellingen te voorkomen: deze ligplaats maakt geen onderdeel uit van de VIOS; deze wordt zonder ligplaats aangeboden.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.