Charmante watervilla aan historische singel in Leiden Leiden, Zuid-Holland

€ 450.000 k.k.
Type: Watervilla met ligplaats
Oppervlak (M 2)
88
Kamers
4
Badkamers
1
Slaapkamers
3

Object

  • Bouwjaar: 2006

Eigenschappen

  • Casco: Beton
  • Houtkachel
  • Opbouw: Houtskelet
  • Terras
  • Tuin
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

De charmante watervilla ‘Santa Maria’ is in 2006 van stapel gelopen in Marknesse en ligt aan de rand van de binnenstad van Leiden, met vrij uitzicht over het Katoenpark en de  diverse wandelroutes van het Singelpark, waarvan ook de monumentale begraafplaats Groenesteeg deel uitmaakt.

De Zijlsingel is een van de originele singels aan de oostzijde van het historische centrum. De ‘Sleutelstad’ heeft een rijke geschiedenis en de oude binnenstad – met monumentale bouwwerken en hofjes aan de mooie grachten – en de oudste universiteit van Nederland binnen haar grenzen. Dit zorgt voor een diverse bevolkingssamenstelling. Uiteraard dragen ook de ligging aan de twee verbindingswegen tussen Amsterdam (Schiphol) en Den Haag en de nabijheid van het Noordzeestrand in hoge mate bij aan de populariteit van Leiden.

De ark is maar liefst 6,20 breed. Het uiterlijk zal veel mensen bekoren, vooral door de natuurrieten kap, de Red cedar opbouw en het inpandige terras aan de waterkant. Binnen is de ark modern en open. Vanaf de ruime hal, met toilet en fontein, lonkt de lichtinval van de woonkamer, met openslaande deuren naar de tuin en een schuifpui naar het terras aan de waterkant.

De open eetkeuken is voorzien van inbouwapparatuur en veel bergruimte en vormt het hart van de woonruimte.

Aan de andere zijde van de watervilla liggen de 3 slaapkamers en de ruime badkamer, die volledig is ingericht met ligbad, douche, vaste wastafel en vrijhangend toilet. Op meerdere plekken zijn authentieke Spaanse tegels gebruikt voor kleurige accenten.

Deze jonge ark is voorzien van een HR-combiketel, voor de vloerverwarming. Het diepe 5-delige casco is van beton. De onderhoudsarme tuin is beschut vanaf de weg en bestaat voor een groot deel uit een bankirai terras en verhoogde beplanting.

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.