Zuider Buiten Spaarne 31 te Haarlem Haarlem, Noord-Holland

€ 375.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
90
Kamers
3
Badkamers
1
Slaapkamers
2

Object

  • Bouwjaar: 1904

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Houtkachel
  • Opbouw: Staal
  • Vrij uitzicht

Beschrijving

Woonschip ‘De Verwisseling’ uit 1904 ligt aan het Zuider Buiten Spaarne, op steenworp afstand van het Frans Hals Museum en het centrum van Haarlem. Er is al een indrukwekkend begin gemaakt met het isoleren en betimmeren van het woongedeelte; de buitenkant loopt daarop aanzienlijk achter. Niets wat een schoonmaak- en schilderbeurt niet kan oplossen.

Eenmaal binnen zult u verrast staan van de binnenruimte. U heeft de keuze uit een entree via de stuurhut of de aangebouwde roef.

De stuurhut is voorzien van hardhouten kozijnen en isolatieglas en een vrij uitzicht over het Spaarne. Kussentje op de bank en je wilt hier nooit meer weg. Naast de stuurhut bevindt zich de oorspronkelijke roef, met kombuis, toilet en het achteronder met drie slaapkooien.

In het ‘nieuwe gedeelte’ is een open eetkeuken met veel daglicht gebouwd. Vanachter het aanrecht heeft u uitzicht op het Spaarne en de Zomervaart. Met de houtkachel ernaast krijgt iedereen een welkome ontvangst.

Iets lager ligt het woongedeelte (hoogte 2.5 meter), onder de oorspronkelijke luikenkap. Het plafond is geïsoleerd en voorzien van lichtspots.

De badkamer is praktisch ingericht en ruim, met toilet, vaste wastafel, douche en aansluiting voor wasmachine en -droger. Daarnaast ligt een ruime slaapkamer (mogelijkheid tot 2 kamers) en een tweede slaapkamer.

Je moet er misschien even ‘doorheen’ kijken, maar dan ziet de ervaren of potentiële woonbootbewoner de mogelijkheden van dit karakteristieke schip, zeker dankzij de garantie voor het onderwaterschip.

 Uiteraard is het schip al geschikt voor de moderne eisen, met de rioolpomp en de combiketel uit 2014.

Word je verliefd op de locatie, maar hou je niet van de aanpassingen van een traditioneel schip? Weet dan dat hier ook een woonark mag worden afgemeerd: 18,50 meter bij 4,50 meter breed en 3.85m hoog, diepte in overleg met de gemeente Haarlem.

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995