Woonboot Kopen

Het maakt niet uit of u nu wel of geen waterbewoner bent. U zult waarschijnlijk weinig ervaring hebben met een nieuwe woonboot kopen. Dus wilt u een woonboot kopen, denk dan eens aan Hans Willemsen en AWN. Wij spreken de taal en houden de vinger aan de pols. Zijn steeds op zoek naar nieuwe kansen en ontwikkelingen. Met tientallen jaren ervaring! Dus de deskundigheid en expertise om van een woonboot kopen een feest te maken!

Woonboot kopen: vrijheid binnen regels

Wonen op het water is voor velen een manier van leven. Altijd vrij, steeds op vakantie. Maar er komt meer bij kijken: er zijn nogal wat wetten en regels. Daarom onderhouden wij voortdurend contact. Met gemeentes, waterschappen, het kadaster en andere besturen. Zodat u steeds kunt beschikken over de laatste voorschriften en bestemmingsplannen.

Review woonboot kopen

Wouter Jonkers. Over Hans Willemsen, AWN Woonboot Makelaar. Categorie woonboot kopen.

Na een tijd zoeken naar een woning vonden wij een leuke woonark waarin we geïnteresseerd waren. We hadden echter nog nooit in een woonark gewoond. We besloten een woonbotenmakelaar in te schakelen als aankoopmakelaar. Dat is ons goed bevallen. De woonbotenmakelaar heeft samen met de, op zijn aanraden ingeschakelde, technisch inspecteur een aantal technische gebreken geconstateerd. Die zouden wij zelf nooit hebben gezien! Mede daardoor heeft hij ook een veel lagere prijs weten te uitonderhandelen dan wijzelf gedaan zouden hebben.

De makelaar heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten. Hij heeft ook goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot kopen gaat, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.

SCHEEPSPRAAT: tips voor landrotten

Doorgewinterde walbewoners hebben misschien een steuntje in de rug nodig voor het jargon van het water. Hieronder alvast een aanzet voor de juiste terminologie:

  • Watervilla: Groot, luxe, recent gebouwd
  • Woonark: Traditionele ‘schoenendoos’
  • Woonboot: Onderkant boot, opbouw traditionele ark
  • Woonschip: Woonruimte ‘ingetimmerd’ in het originele schip
  • Schark: Nadere uitleg lijkt overbodig maar voor de zekerheid: dit is een kruising tussen een schip en een ark…
  • Varend Schip: varend schip: is niet afhankelijk van voorzieningen van de wal, maar heeft deze aan boord.

Certificering Woonboot Kopen

AWN is als makelaar taxateur gecertificeerd en aangesloten bij:

  • het European Maritime Certification Institute (EMCI)
  • de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS)
  • de Vakgroep Waterwonen

Het EMCI certificeert bedrijven, professionals en producten binnen de maritieme sector. Het is wereldwijd actief als maritieme examen-, certificatie- en registerorganisatie.
De Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen. Een vereniging van beëdigde EMCI gecertificeerde makelaars in schepen. Deze heeft tot taak de makelaardij in schepen op een kwalitatief hoog peil te handhaven.
AWN is lid van de Vakgroep Waterwonen. Dit is een initiatief van gespecialiseerde makelaars en taxateurs, die periodiek bijeenkomen en als beroepsgroep de belangen van waterbewoners ondersteunen.


Woonboot Kopen: Meer Informatie

 


 

Woonboot Kopen
© John Kusters Architectuur