Westerdok 45 te 1013 AZ Amsterdam Amsterdam, Noord-Holland

€ 925.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
122
Kamers
4
Badkamers
2
Slaapkamers
2

Object

 • Bouwjaar: 1917

Eigenschappen

 • Casco: Staal
 • Houtkachel
 • Opbouw: Staal
 • Rookkanaal
 • Terras
 • Vrij uitzicht
 • Zonnepanelen

Beschrijving

Strak en modern ontmoet scheepsromantiek! Dat klinkt tegenstrijdig, maar het interieur van woonschip Soeske bewijst hoe fraai die uitersten kunnen samengaan. Het Westerdok, waar dit geweldige schip ligt afgemeerd, laat ook al zo’n mooie mix zien van moderne architectuur en een nautische sfeer. Een zeer populaire locatie om te wonen, dicht bij het bruisende centrum van de stad en toch heel rustig.

Aan een extra brede steiger tussen andere historische schepen ligt de Soeske uit 1917 er florissant bij. Ook al omdat het dagelijkse aantal zonuren hier door de gunstige ligging enorm is. In 2013 is het schip totaal gerenoveerd, waarbij onder meer de opbouw, de stuurhut, de bodem en de binten zijn vernieuwd. In feite kunnen we dus spreken van een nieuw schip dat bovendien optimaal is geïsoleerd! Onder de milieuvriendelijke sedum dakbedekking gaat niet alleen een verrassend ruime woning schuil, maar ook een zelfstandig gastenverblijf met eigen entree.Onder de milieuvriendelijke sedum dakbedekking gaat niet alleen een verrassend ruime woning schuil, maar ook een zelfstandig gastenverblijf met eigen entree. De ingang van de hoofdwoning is in de zeer ruime stuurhut, die thans benut wordt als een royale eetkamer. Hier zijn ook openslaande deuren naar het zonneterras op het achterdek. Via de vaste trap bereik je de lager gelegen, riante living met een luxe open keuken voorzien van inbouwapparatuur. Het zitgedeelte heeft een gezellige houtkachel, vier grote daklichten en een vaste kastenwand. Een paar traptreden lager ligt de hal in het achteronder met aan het eind de slaapkamer met grote koekoek en inloopkast en aangrenzend de badkamer met wastafel, ligbad en dubbele inloopdouche. Het toilet is separaat geplaatst en verder is er nog een berging met opstelling van de cv-ketel.

De studio met eigen ingang bevindt zich in het vooronder. Hier kunnen gasten beschikken over een zit-/slaapkamer, een kitchenette oftewel pantry met ingebouwde magnetronoven en een badkamer met toilet, wastafel en inloopdouche. Een geweldige logeerruimte voor familie en vrienden, maar ook heel geschikt voor iets oudere kinderen. Voor de ingang op de voorplecht bevindt zich eveneens een zonneterras.

Het Westerdokseiland is een tamelijk verkeersluwe wijk op loopafstand van het Centraal Station. Een heel fijne plek om te wonen met leuke horecavoorzieningen en een jachthaven. De vele activiteiten voor en door buurtbewoners maken het tot een echt stadsdorp!

Bijzonderheden:

 • Extra veel buitenruimte dankzij de riante steiger
 • Sedum dakbedekking
 • Zonnepanelen
 • Geweldige locatie!

Contacteer de Makelaar

Hans Willemsen

Gecertificeerd Makelaar & Taxateur in Woonschepen
Hans Willemsen heeft duidelijk veel ervaring en specifieke kennis op het gebied van woonboten, en goede contacten in dat wereldje. Bijvoorbeeld met technische inspecteurs met specifieke kennis van woonboten, hypotheekadviseurs etc. Tevens is hij goed bereikbaar en staat hij open voor vragen. Ik denk dat het, zeker als je voor de eerste keer een woonboot koopt, verstandig is een woonbotenmakelaar in te schakelen en AWN is een goed kantoor.