Oosterhavenstraat 92 LPL te 1601 KX Enkhuizen Enkhuizen, Noord-Holland

€ 285.000 k.k.
Type: Woonschip met ligplaats
Oppervlak (M 2)
68
Kamers
2
Badkamers
1
Slaapkamers
1

Object

  • Bouwjaar: 1906

Eigenschappen

  • Casco: Staal
  • Houtkachel
  • Opbouw: Staal
  • Terras
  • Vrij uitzicht
  • Zonnepanelen

Beschrijving

Liefhebbers gezocht die er plezier aan beleven om dit aantrekkelijk geprijsde woonschip gaandeweg steeds beter en mooier te maken!

Ondertussen woon je prachtig, want de vaste ligplaats van dit karaktervolle schip kan haast niet mooier. Klipperaak Actief ligt afgemeerd tegenover het Zuiderzeemuseum in de levendige Oosterhaven. De vermaarde Enkhuizer binnenstad met vele restaurants, cafés en terrassen is letterlijk naast de deur, net als watersportparadijs het IJsselmeer en recreatiestrand het Enkhuizer Zand.

De Actief kwam in 1906 als zeilende vrachtvaarder van de werf. Na gedane arbeid kreeg het schip laat vorige eeuw een woonbestemming en in de daaropvolgende jaren hebben er diverse modificaties plaatsgevonden. Nu al biedt het schip veel wooncomfort, maar er zijn ook verbeteringen die nog gerealiseerd kunnen worden, zoals het opnieuw intimmeren van het achteronder, het vervangen van de dekramen en aanpassing van het achterdek.

Via de privésteiger en een hardhouten zonneterras kom je aan boord. De entree bevindt zich aan de achterzijde van het schip. Allereerst betreed je de roef met een vaste slaapbank en extra lichtinval door de koekoek in het dak. Hiervandaan kun je afdalen naar de machinekamer met daarachter een berging die ook als extra slaapvertrek kan worden ingericht. Een andere trap vanuit de roef leidt naar de grote sfeervolle woonkamer met daklichten en een houtkachel. De aangrenzende open keuken is voorzien van een fraai gasfornuis met elektrische oven. Ook hier zijn daklichten aanwezig. Verder naar voren in het schip is een hal met veel vaste kastruimte, de aansluitingen voor de wasmachine en droger en de opstelling van de cv-ketel (diesel). De gezellige slaapkamer heeft een inloopkast voor het opbergen van kleding. In de boeg van het schip vind je de kleurrijke badkamer met douche, wastafelmeubel en designradiator. Voor het toilet met fontein is er een aparte ruimte in dezelfde moderne stijl.

Wil je fantastisch wonen in de bruisende haven van Enkhuizen en steek je graag de handen uit de mouwen om dit fraaie schip de aandacht te geven die het verdient? Maak dan nu een afspraak voor bezichtiging!

Bijzonderheden:

  • Inclusief ligplaatsvergunning
  • Houtkachel
  • Zonnepanelen

Contacteer de Makelaar

Rick Willemsen

Assistent makelaar
Kantoor
0294-450752
Mobiel
06-41504995