Geen reacties

Rood KUNNEN staan en uw hypotheek!

Loesje-Rood-Staan-AWN-Woonboot-Kopen

Meer dan 9 miljoen mensen zijn geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, de BKR. Loopt u meer dan twee maanden achter met een betaling van een lening of hypotheek? Dan wordt u al geregistreerd bij het BKR. Ook als u uw lening heeft afgelost blijven uw gegevens nog vijf jaar opgenomen in de registratie.

Om te voorkomen dat kleine schulden worden ‘gestapeld’ en meer mensen betalingsachterstanden oplopen, wordt deze registratie van kredieten verscherpt. Vanaf 1 december worden alle kredieten en limieten hoger dan € 250 geregistreerd. Ook als u altijd aan uw betalingsverplichtingen voldoet, van de klantenkaart tot uw hypotheek. Wie heeft er geen limiet op de creditcard, koopt weleens op afbetaling met een klantenkaart of heeft de mogelijkheid om rood te staan bij de bank? Vanaf volgende maand kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van uw maximale hypotheek.

Zo heeft Vereniging Eigen Huis berekend dat u met een krediet van € 500 al € 2800 minder kunt lenen. Bij € 1500 krediet loopt dit verschil al op tot € 8400.

Staat u weleens rood? Dan betaalt u minstens 8 procent rente per jaar over het bedrag dat u rood staat, afhankelijk van de geldverschaffer en de limiet. Maar het blijft zonde. En vanaf volgende maand kan lenen of rood staan een forse hap uit uw maximale hypotheek slaan.

Dus: Bezint eer ge pint!